18 PE punten

Anders Voorgaan
Geen standaard ceremonies meer door Anders Voorgaan

€ 247,- (ex btw)  exclusief BTW, inclusief zaalhuur, koffie, thee, fris, fruit, versgebakken koek of cake en warm en koud lunchbuffet

Trainings data en locaties

woensdag 5 juni

Utrecht - de Meern

Dinsdag 24-09

Utrecht - de Meern

Dinsdag 5-11

Utrecht - De Meern

Doel 

Verschillende manieren van voorgaan leren en in de praktijk toepassen. Verrassend mooie uitvaartceremonies vormgeven door een andere wijze van voorgaan.


Doelgroep

Voor iedereen die (wel eens) spreekt voor uitvaarten:

Onder andere uitvaartondernemers, uitvaartverzorgers, uitvaartbegeleiders, uitvaartsprekers en ritueel begeleiders.


Waarom deze training 

Nog veel te vaak zien we bij een uitvaartceremonie dezelfde manier van voorgaan. Er worden veel standaard teksten gebruikt in combinatie met de opsomming van de levensloop. Dat kan anders.

Onderwerpen / Inhoud 

 • Professionaliseren van het uitvaartinterview
 • Indelingen voor toespraken
 • Nieuwe manier van voorgaan
 • Meerdere manieren van spreken tijdens een uitvaart
 • Combineren van muziek en spreken
 • Bewegen tijdens het spreken
 • Niet spreken maar optreden
 • Toespraak illustreren met beeld
 • Feedback van docent en deelnemers verwerken in je toespraken
 • Meer zelfvertrouwen bij het spreken

Na deze training

 • ben je in staat om op een andere manier voor te gaan in uitvaartceremonies.
 • ben je zelfverzekerd om het nieuwe voorgaan in de praktijk toe te passen
 • Weet je aanwezigen van het begin tot het einde te boeien
 • Maak je ieder afscheid uniek
 • Durf je uit je comfortzone te treden
 • Weet je hoe je herinneringen klank en kleur geeft
 • Kan je de nabestaanden en belangstellenden op een mooie, respectvolle en leuke manier toespreken
 • Kan je de glimlach en de traan verwerken in je toespraak, gewoon even iets anders doen dan standaard

Certificaat

Na dit college ontvang je digitaal een certificaat van de Uitvaartkrachten Academy en een logo van het certificaat voor o.a. jouw website.

PE-punten

Geaccrediteerd door NaVU met  18 PE-punten

Aanpak van de training

In de training laten we verschillende onderdelen en manieren van voorgaan zien. We behandelen een casus en verschillende methodes. Tijdens de les krijg je voorbeelden, handreikingen, begeleiding en tips van de trainer en feedback van de medecursisten. Samen met de trainer en met jouw collega-deelnemers ga je meteen praktisch aan de slag met schrijfoefeningen en presentatie-oefeningen. Je oefent alle methodes gecombineerd met beeld en muziek, in een veilige omgeving zodat je na de training alles vol zelfvertrouwen toepast.

Wil jij verder groeien in je vak?

Met deze training kennis en vaardigheden leer je op een andere manier voorgaan van uitvaarten. Deze training gaat net even een stapje verder dan een standaardtraining. Anders dan je gewend bent maar wel goed voor het uitbreiden van jouw expertise. Stap uit je comfortzone en doe mee.


Docent: Boy Jansen

De training wordt verzorgd door Boy Jansen, bekend van zijn performances in het theater en als uitvaartverzorger. Deze twee werelden heeft hij perfect weten te combineren, zijn manier van voorgaan raakt echt. Boy was onder andere voor voorganger bij de afscheidsceremonie van Tijn (nagellak Tijn) en heeft hier mening bekend Nederland weten te raken met zijn manier van voorgaan. Echter of een dienst nu groot of klein is het is altijd de kunst om de juiste toon te zetten. 

“Mijn doel is om tijdens een afscheid de lach en de traan te benaderen, iemand heeft geleefd en heeft vaak vele gelukkige momenten gekend, welke ook bij een verdrietig moment als het afscheid, een glimlach waard zijn” Aldus trainer Boy Jansen.

Opmerking deelnemer: “Deze training is een verdieping op een standaard training voorgaan van uitvaartceremonies die ik in 2018 heb gevolgd. Ik heb onlangs ook deze training  gevolgd: het was precies dat wat ik nodig had om mij verder te brengen en te onderscheiden als voorganger van uitvaarten. De training is van grote toegevoegde waarde in het uitvaartvak.”

Uitvaarkrachten Academy is er trots op deze trainer en deze training: het draagt bij aan de professionaliteit als voorganger

Schrijf je snel in

Blije klanten

"De trainer is een fijne persoonlijkheid, waardoor het veilig voelt om uit de comfortzone te stappen.” – ” Inhoudelijk sterk” – ” Veel bruikbare tips waar ik zelf nog niet aan had gedacht” – “Deze training had ik veel eerder moeten doen” – “Een dag na de training heb ik dit onderdeel al met succes kunnen toepassen” – “Veel gelachen maar vooral veel geleerd” – “Ik zit al lang in het vak en heb al heel veel uitvaarten geleid op mijn eigen wijze. Nu kan ik veel meer variëren, veel geleerd, dankjewel Boy”.