Uitvaartkrachten presenteert

null

Dé methode om rouwverwerking voor kinderen makkelijker te maken

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Het was voor Fleur en ook voor ons erg fijn om met behulp van de (ver)werkkaartjes van Blijvend (Ver)werken het verlies van oma te verwerken
Ms. Nameless
Add Your Stars
Als je als gezin zo gesteld bent op onze lieve hond Max, komt het verlies hard aan. De verwerkkaartjes voor dieren hebben ons op een fijne manier ondersteund
Ms. Nameless
Add Your Stars

Welkom bij Blijvend (Ver)werken

Met het overlijden (en de uitvaart) van een dierbare of een huisdier is het voor vaak voor kinderen een lastige en moeilijke tijd met veel (nieuwe) gevoelens. Er breekt een tijd van rouwverwerking aan. Tegelijk weten volwassenen niet goed hoe zij kinderen moeten uitleggen wat er gebeurd is en nog gebeuren gaat en hoe zij het kind of de kinderen er bij kunnen betrekken op een manier, die niet traumatisch is. Dat geldt voor de periode voor en na het overlijden, de uitvaart en de verwerking in de periode er na.

Blijvend (Ver)werken is een manier die rouwverwerking op het denkniveau van kinderen ondersteunt. Deze manier van rouwverwerking gaat met behulp van verwerkkaarten en een verwerkboek (een doe- en invulboek) dat kinderen op speelse maar serieuze wijze helpt met rouwverwerking. Rouwverwerking wordt makkelijker evenals de gebeurtenis het een plek geven.

De rouwverking van Blijvend (Ver)werken is bedacht door de ervaren uitvaartondernemers Frans en Miranda die in hun werk vaak bij families komen waar kinderen direct of zijdelings betrokken zijn bij een sterfgeval maar wel te maken hebben met rouwverwerking. Met kun kennis en ervaring hebben zij de verwerkkaarten en verwerkboeken gemaakt. De kaartjes en boeken zijn er voor iedereen en kennen om die redenen een lage aanschafprijs. 

Verwerkkaarten
mens

€ 24,95
klik op het plaatje voor meer informatie

Verwerkboek
mens

€ 24,95
klik op het plaatje voor meer informatie

Voordeelset
mens

€ 44,95
klik op het plaatje voor meer informatie


De (Ver)werkkaarten en verwerkboek zijn goede manieren om je kind te ondersteunen met rouwverwerking en op zijn/haar eigen wijze en tempo te tijd te geven om zijn gevoelens rondom het verlies op te schrijven. Voor het verlies van mens en dier.

Verwerkkaarten

voor dieren

€ 24,95
klik op het plaatje voor meer informatie

Verwerkboek
voor dieren

€ 24,95
klik op het plaatje voor meer informatie

Voordeelset
voor dieren

€ 44,95
klik op het plaatje voor meer informatie

Over Blijvend (Ver)werken

De methode voor rouwverwerking voor kinderen middels de verwerkkaarten en verwerkboeken is een initiatief van Frans Groenendijk en Miranda Groenendijk-de Krijger. Frans en Miranda zijn samen goed voor ruim 30 jaar ervaring in de uitvaartbranche. Frans heeft jarenlang als verzorger van overledenen gewerkt. In 2017 heeft hij de overstap gemaakt naar het vak van uitvaartverzorger. Daarnaast is Frans ook werkzaam bij een dierencrematorium.

Miranda werkt sinds 2008 als uitvaartverzorger. Eerst in loondienst bij een groot uitvaartbedrijf en sinds een aantal jaren, net als Frans, als freelancer voor diverse ondernemingen. De dienstverlening van Frans en Miranda houdt wat hen betreft niet op na een goed verlopen afscheid. Want juist voor en na de uitvaart komen de nabestaanden voor veel zaken te staan die nog geregeld moeten worden. Zo ook de direct en indirect betrokken kinderen, waar zij de kaartjes en boeken voor bedacht en gemaakt hebben.