5 PE punten

Online training Powerpoint Uitvaartpresentaties
Mooie, stijlvolle uitvaartpresentaties, met persoonlijke accenten, voorzien van muziek. Dat kan ook in PowerPoint. Gemakkelijk en snel. Leer het thuis in 3 uur tijd in een live online training. 

Gratis aanvulling: uitleg over Dela systeem Plechtigheid Online inclusief oefenaccount

€77,- (ex btw)  

Trainings data en locaties

Woensdagavond  

18 september 24 VOL

Online

Woensdagavond 

9 oktober

Online

Woensdagavond

23 oktober 2024

Online

Woensdagavond

6 november

Online

Doel 

Zelfstandig en eenvoudig mooie uitvaartpresentaties kunnen maken.

Doelgroep

Voor iedereen die wel eens een uitvaartpresentatie maakt.

Waarom deze training 

Op uitvaarten zien we nog steeds en te vaak dezelfde standaard uitvaartpresentaties met een serie foto’s. Steeds meer crematoria vragen om een complete PowerPoint i.p.v. losse foto’s en muziekbestanden.

De uitvaartprofessional zelf is niet getraind in het maken van mooie presentaties in PowerPoint of betaalt extra geld aan een extern bureau om een mooie presentatie te laten maken.

Dat is nu niet meer nodig. Iedere uitvaartprofessional kan in korte tijd leren hoe je zelf gemakkelijk en snel een mooie en vooral persoonlijke uitvaartpresentatie maakt in PowerPoint. Geen presentaties met flitsend voorbijvliegende beelden die lastig zijn voor oudere mensen om naar te kijken, maar onderscheidende presentaties met subtiele details zoals een rustig bewegende achtergrond.

Onderwerpen / Inhoud 

 • Handige tools om aan mooie rechtenvrije afbeeldingen gebruiken om je presentatie te personaliseren. (bron & converter)
 • Foto’s en afbeeldingen importeren
 • Op een handige manier muziek invoegen (converter)
 • Gemakkelijk de achtergrond van je presentatie wijzigen
 • Een gepaste overgang tussen dia’s instellen
 • De foto’s timen op muziek
 • Een gegeven format aanpassen zodat je direct aan de slag kunt
 • Dela systeem Plechtigheid Online

Na deze training ben je in staat

 • om direct zelf aan de slag te gaan met je eigen persoonlijke PowerPoint
 • foto’s importeren en vormgeven zoals jij passend vindt
 • gebruik maken van overgangen tussen dia’s
 • presentatie timen op muziek
 • ons format te aanpassen zodat je bijvoorbeeld een subtiel bewegende achtergrond kunt gebruiken voor je eigen PowerPoint
 • om te werken met met het Dela Systeem Plechtigheid Online

Certificaat

Na dit college ontvang je digitaal een certificaat van de Uitvaartkrachten Academy en een logo van het certificaat voor o.a. jouw website.

PE-puntenGeaccrediteerd door NaVU met  5 PE-punten

Aanpak van de training

Voorafgaande aan de training ontvang je:

 • een selectie foto’s 
 • mp3 bestanden en 
 • een aantal vooraf ingestelde PowerPoint-formats

Hiermee gaan we in de training meteen aan de slag met behulp van de basisfuncties van PowerPoint. In de training laten we zien hoe je een format gemakkelijk aanpast, invult en aanvult voor de volgende uitvaart.

We behandelen alleen de benodigde functies van PowerPoint. Je krijgt tips en tools voor het converteren van muziek naar MP3 bestanden en heel veel inspiratie voor de vormgeving en design van mooie presentaties.

Na ieder blok van een kwartier uitleg volgt tijd en ruimte om zelf te oefenen tijdens de online les. De training is een interactieve training voor maximaal 10 deelnemers. Samen met de trainer en met jouw collega-deelnemers ga je meteen praktisch aan de slag. Je oefent onder begeleiding van de docent zodat je na de training alles zelfstandig kan toepassen.

Wil jij verder groeien in je vak?

Met deze training leer je hoe je zelf mooie persoonlijke uitvaartpresentaties maakt in PowerPoint.ee.

Susanne Roijakkers van Timeless

Docent: Susanne Roijackers

De training wordt verzorgd door Susanne Roijackers of door Lisette Wershoven.

Beide trainers zijn werkzaam in de uitvaarbranche

Susanne

Susanne Roijackers maakte 5 jaar geleden de overstap uit het basisonderwijs naar de uitvaartbranche. Daarnaast is ze co-auteur van de op 27 juni 2019 vastgestelde beroepsstandaard voor Ritueelbegeleiders.  Tevens neemt zij zitting in de commissie accreditatie aangesteld door de LBVR. 

Gespecialiseerd in foto- en filmmontages

Ze startte Timeless Ritueelbegeleiding op. Al gauw breidde ze haar diensten uit met Timeless Memories waarbij ze zich specialiseert in het maken van foto en filmmontages die gebruikt worden tijdens afscheidsdiensten. Ze maakt de mooiste presentaties voor haar opdrachtgevers: grote uitvaartorganisaties, uitvaartondernemers en uitvaartconsumenten. 

Feeling

Susanne heeft feeling voor persoonlijk detail en sfeer van uitvaartpresentaties.

Ervaring met online onderwijs

Met haar passie voor haar vak, in combinatie met haar onderwijsachtergrond waar ze gewend is om klassikaal en online onderwijs te verzorgen, is zij bij uitstek de persoon om handvatten te bieden bij het maken van een persoonlijke PowerPoint. 

Lisette van Wershoven

Docent: Lisette Wershoven

De training wordt verzorgd door Susanne Roijackers of door Lisette Wershoven.

Beide trainers zijn werkzaam in de uitvaarbranche

Lisette:

Ervaren PowerPoint trainer

Lisette maakte 2 jaar geleden de overstap vanuit de IT-wereld naar de uitvaartbranche. Voordat zij deze overstap, naar uitvaartverzorger en later naar uitvaartspreker maakte, was zij jarenlang werkzaam als gebruikersadoptie consulente voor Office 365 applicaties en gaf zij trainingen in onder andere Powerpoint.

Creativiteit voor uitvaartpresentaties

Met haar onderwijsachtergrond is zij gewend om zowel klassikaal als online les te geven.
In haar vrije tijd verzorgt Lisette creatieve workshops. Zij vindt het belangrijk deze creativiteit in haar uitvaartpresentaties terug te laten komen. Het mag van haar, indien passend, best een keertje buiten de gebaande paden.

Blije klanten

” Knap hoe jullie de training hebben vormgegeven, om online deze kennis te delen, laagdrempelig en ook ruimte om vragen te stellen.”  – “Super leerzaam” – ” Grote blij” – ” Enorm veel geleerd” – “Heldere prettige uitleg” – “Veel geleerd, moet nog wel wat oefenen, maar als het niet lukt, weet ik dat ik op jullie kan terugvallen” –  ” Ik kan er echt mee vooruit” – “Dankjewel Susanne, hel leerzaam hoe persoonlijk je een PowerPoint kan maken” – AANRADER! Met weinig moeite een supermooie presentatie kunnen maken!” – “Super gedaan Susanne. Ik heb in alle rust en alle tijd heel veel kunnen leren. Ik zal jullie zeker aanbevelen. Bedankt dames, het was een leerzame ochtend.” – “Dankjewel Susanne en Hanny, heel leerzaam”Boy”.