Kwaliteitsregister Uitvaartsprekers

Nederland

logo krus

Over Vera

Rondom de dood is sprake van veel verschillende emoties.

Uitbarstingen van liefde, verdriet, woede, dankbaarheid, ongeloof, we weten er allemaal van. Dan kan het fijn zijn om bepaalde zaken uit handen te geven, bijvoorbeeld aan een uitvaartbegeleider. Maar ook een uitvaartspreker is iemand die een rol kan spelen in het proces van de uitvaartweek.

Vaak is het moeilijk en verdrietig om tijdens de uitvaart zelf te spreken, hier help ik jullie graag bij. Ik kan woorden en/of muziek geven aan het verhaal over degene van wie we afscheid moeten nemen. Als uitvaartspreker en -zangeres geef ik samen met jullie als familie of nabestaanden vorm aan het afscheid en de uitvaart van jullie geliefde.

Zo is er ruimte voor het levensverhaal, een gedicht, een lied, alles wat de liefde uit kan drukken voor degene die er niet meer is, maar over wie we het zo graag willen hebben en zo veel willen horen. Dit kan natuurlijk in mijn eentje, maar bijvoorbeeld ook met een extra muzikant erbij. Het is aan jullie als nabestaanden hoe we het afscheid zo persoonlijk en mooi mogelijk maken, zodat je ondanks het gemis en verdriet met een warm en dankbaar gevoel kunt terugkijken naar dit unieke moment, het laatste samenzijn.

Expertise

Spreken en zingen - ik ben behalve werkzaam in de uitvaart ook zangeres van beroep!

 Werkgebied vanuit Gelderland voor heel Nederland