Kwaliteitsregister Uitvaartsprekers

Nederland

logo krus

Voor uitvaartondernemers en nabestaanden


Kwaliteiten van uitvaartsprekers

Alle uitvaartsprekers, ritueelbegeleiders en woorddienstbegeleiders in dit register zijn in het bezit van het diploma van de uitgebreide opleiding uitvaartspreker van Uitvaartkrachten Academy. Alle sprekers zijn opgeleid, getraind, gecoacht en begeleid door vakkundige autoriteiten in de uitvaartbranche. Dit garandeert dat zij de benodigde kwaliteiten beheersen voor spreken bij afscheid en uitvaart. 

Nog steeds zien we sprekers die competenties missen voor een nog mooier afscheid. Er komt zoveel meer kijken bij dit vak dan alleen het levensverhaal voorlezen in de aula. Dat is zo jammer, want een uitvaart kun je niet meer overdoen.

Het werd dus tijd voor een meerdaagse, volledige en complete opleiding tot uitvaartspreker en het Kwaliteitsregister voor Uitvaartsprekers in Nederland (KRUSNederland.nl) . Hiermee borgen we de benodigde kwaliteiten zoals:


  • Het uitvaartinterview met nabestaanden professioneel en met empathie uitvoeren
  • Hartverwarmend schrijven en spreken
  • Verbinding maken met luisteraars
  • Verbindingen maken met verleden en heden
  • Uitvaarten betekenis vormgeven met passende symboliek en rituelen
  • Uitvaarten op eenvoudig of creatieve wijze voorgaan
  • Kinderen betrekken bij afscheid
  • Uitvaartpodium inrichten
  • Mooie uitvaartpresentaties maken met beeld en geluid in o.a. PowerPoint
  • Werken met het multimediasystemen van crematoria


Kortom:

Of een afscheid nu eenvoudig, groots of anders dan anders is. Een uitvaartspreker in het kwaliteitsregister beheerst alle kwaliteiten die hiervoor nodig zijn. Bij ieder uitvaartsprekersprofiel staan de contactgegevens. U kunt rechtstreeks contact opnemen met de uitvaartspreker zonder onze tussenkomst.
Veel gestelde vragen, zie onderaan deze pagina.

Voor uitvaartsprekers

Trots op je vak en dat wil je laten zien.

Voldoe jij aan alle kwaliteitseisen van de Opleiding Uitvaartspreker?

Werk je volgens de laatste inzichten en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?

Volg de opleiding tot uitvaartspreker (of vraag dispensatie aan ) en registreer je in het Kwaliteitsregister Uitvaartsprekers Nederland (KRUSNederland.nl).

Veel gestelde vragen Kwaliteitsregister Uitvaartsprekers Nederland

Waarvoor dient het kwaliteitsregister?

Het vak uitvaartspreker is in Nederland is niet beschermd. Er is wildgroei in Nederland onder uitvaartsprekers. Het register onderscheidt kwaliteit van de wildgroei.
In het kwaliteitsregister staan alleen goed opgeleide uitvaartsprekers, ritueelbegeleiders, woorddienstbegeleiders en ceremoniesprekers.

Wie staan er in het Kwaliteitsregister Uitvaartsprekers Nederland?

In het kwaliteiteitsregister staan uitvaartsprekers, ritueelbegeleiders, woorddienstbegeleiders en ceremoniesprekers die de meerdaagse opleiding tot uitvaartspreker van Uitvaartkrachten Academy succesvol hebben afgerond en goede prestaties hebben laten zien bij alle trainingen van deze opleiding.

Wat is het verschil tussen gediplomeerd en erkend uitvaartspreker?

Een gediplomeerd uitvaartspreker is in het bezit van het diploma Uitvaartspreker van Uitvaartkrachten Academy. Zij hebben de meerdaagse opleiding tot uitvaartspreker van Uitvaartkrachten Academy succesvol afgerond en goede prestaties hebben laten zien bij alle trainingen van deze opleiding.
Een erkend uitvaartspreker is zowel erkend door de uitvaartbranche d.m.v. het diploma als erkend door opdrachtgevers. De gediplomeerde uitvaartspreker dient dit aan te tonen aan Uitvaartkrachten om voor het label erkend uitvaartspreker in aanmerking te komen.

Waar vind ik de uitvaartsprekers?

Klik onderstaande url voor het overzicht van uitvaartsprekers
........ nog invullen.

Hoe boek ik een uitvaartspreker uit het Kwaliteitsregister van Uitvaartsprekers?

In het overzicht van uitvaartsprekers staat bij iedere spreker zijn/haar contactgegevens voor direct contact. De afspraken en de betaling regel je rechtstreeks met de spreker zonder onze tussenkomst.

Hoe verloopt de betaling?

De afspraken en de betalingen verlopen rechtstreeks met de uitvaartspreker, zonder onze tussenkomst.

In welke regio werken de uitvaartsprekers?

Bij iedere uitvaartspreker staat vermeld waar hij / zij gevestigd is. Echter de meeste uitvaartsprekers werken tot ver buiten deze regio.

Samen maken we uitvaarten in Nederland nog mooier

Als kind ging ik altijd mee naar het rouwkoor in de kerk met mijn moeder. Zittend achterin, dacht ik altijd: "zo doe ik het later ook en zo doe ik het later nooit." Op mijn 50e volgde ik mijn hart en werd ik uitvaartverzorger en -spreker, na een carrière in volwasseneducatie. Hoewel succesvol in het uitvaartvak, bleef ik op zoek naar manieren om uitvaarten nog mooier te maken. In mijn uitvaartvakopleiding miste ik diepgang en verdieping en ik vond geen goede praktische, geaccrediteerde trainingen. Dus zocht ik de samenwerking op met creatieve experts en autoriteiten in de uitvaartbranche en lanceerde ik een academy om uitvaartprofessionals te helpen groeien en met de juiste kwaliteiten. 

Zoek je een uitvaartspreker of wil je erkend uitvaartspreker worden? Ik sta voor je klaar om je te helpen. Mijn naam is Hanny van Keulen, neem gerust contact met mij op:

06-11195807 // academy@uitvaartkrachten.nl