19 PE punten

Uitvaart Zelfzorg

Minder stress en meer veerkracht. Blijf in balans in stressvolle situaties en hoge werkdruk. Voorkom burn-out klachten.


€ 225,-  (ex btw)  

Aanmelden voor 2022 is niet meer mogelijk. Binnenkort volgen nieuwe data Q1 2023.

Doel 

Voorkómen dat je last krijgt van burn-outklachten, met het risico uit te vallen.


Doelgroep

Alle uitvaartprofessionals, HR-professionals en teamleiders die streven naar een gezonde balans en uitval door burn-out willen voorkomen.

Waarom deze training

De uitvaartbranche kent geen nazorgloket voor uitvaartprofessionals. Wij werken vaak onder grote stress en maken indrukwekkende situaties mee. Dit was het signaal uit de training Crisismeldingen in de Uitvaart en werd het hoog tijd om de branche te voorzien met de training Uitvaart Zelfzorg. 

Als uitvaartprofessional heb je een stressvol vak, met soms flinke piekperiodes. Er zijn weken waarin je meerdere meldingen tegelijk krijgt, lange dagen maakt, weinig slaapt en te weinig tijd hebt voor ontspanning. Je zegt liever ja dan nee op de wensen van een familie en je hebt kwaliteit van dienstverlening hoog in het vaandel staan. Werk en privé loopt door elkaar en je blijft maar doorgaan. Dan zijn er ook nog bijzondere omstandigheden, die tot extra stress en bezorgdheid leiden bij nabestaanden én professionals.

Herkenbaar? Tijd om er wat aan te doen! Want langdurige stress die je te laat aanpakt kan burn-out veroorzaken, met alle nadelige persoonlijke en financiële gevolgen van dien.

Deze zelf-zorg training is speciaal gericht op het uitvaartvak.

Onderwerpen / Inhoud 

   Ochtend :
   Samen kijken we naar onbalans in het uitvaartvak – docent Sander van der Spek
   • Stress-situaties in ons vak
   • Omgaan met klachten van een familie
   • Omgaan met wanbetalers
   • Time- en energiemanagment
   • Goed fout en toch goed

   Middag :

   Jouw invloed op jouw balans – docente Annemieke Mars

   • De impact van stress op fysiek, emotioneel, mentaal en zingevingsniveau
   • Persoonlijke oorzaken van stress 
   • Stress-signalen en energielekken bij jezelf tijdig herkennen
   • Jouw energievreters verminderen en je energiegevers vergroten
   • Inzicht in jouw eigen professionele valkuilen
   • Je eigen grenzen en invloedssfeer (h)erkennen en bewaken
   • Balans tussen de voldoening enerzijds en de stress anderzijds van het uitvaartvak

Na deze training ben je in staat

 • Ken je de uitvaart-valkuilen van ons vak
 • Ken je jouw eigen stress-signalen en hun concrete uitingsvormen
 • Weet je wat zelfzorg in de uitvaart is om langer in balans te blijven,  weet je waar jouw  gevoeligheid ligt en wat de onderliggende patronen zijn
 • Weet je op welke gebieden van je leven/werk je extra alert dient te zijn
 • Kun je beginnende stress bij jezelf bijtijds herkennen en aanpakken
 • Heb je een persoonlijk plan van aanpak voor duurzame stresspreventie

Certificaat

Na deze training ontvang je digitaal een certificaat van de Uitvaartkrachten Academy en een logo van het certificaat voor o.a. jouw website.

PE-punten

Geaccrediteerd door NaVU met  13 PE-punten

Aanpak van de training

Interaktief en klassikale training, verzorgd door 2 trainers op 1 dag..waarbij we in de ochtend samen vastellen welke factoren ons in de uitvoering van ons vak beïnvloeden en in onbalans brengen en de middag de volle aandacht leggen op het verkrijgen van inzichten om de balans terug te krijgen en te behouden.

Wil jij verder groeien in je vak?

Tijdens deze workshop krijg je verschillende handvatten aangereikt om: je stresslevel te verlagen en je veerkracht te vergroten Je kunt pas goed voor anderen zorgen als je eerst goed voor jezelf zorgt.

Docent: Sander van der Spek

Sander van der Spek verzorgt het ochtendprogramma:

Sander is bekend om zijn kritische kijk op de uitvaartbranche. Hij is aktief in onder andere verschillende Facebook-groepen en begleidt meerdere uitvaartcollega’s als klankbord en met intervisiegesprekken. Maar vooral is hij al ruim 23 jaar uitvaartverzorger en heeft hij de nodige bagage en ervaring om deze training op een vermakelijke doch serieuze en interaktieve wijze te presenteren. 

Tijdens zijn trainingen Crisismeldingen in de uitvaart meldden deelnemers steeds weer dat er behoefte is voor zorg voor de uitvaartprofessional zelf. Op verzoek van Uitvaartkrachten hebben Sander en Annemieke de handen ineen geslagen voor deze training.


Docent: Annemieke Mars

Annemieke Mars verzorgt het middagprogramma: 

Annemieke Mars is expert op het gebied van communicatie, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Ze heeft ruim 20 jaar ervaring als trainer/coach in het bedrijfsleven. Daarnaast is ze sinds 2014 vrijwilliger voor Vereniging Yarden. In samenwerking met Yarden Uitvaartorganisatie heeft ze lezingen, theatervoorstellingen en symposia georganiseerd op het gebied van sterven, verlies en rouw. Sinds 2018 is ze lid van het hoofdbestuur van de vereniging.

De laatste jaren komt Annemieke steeds meer stress en burn-out tegen bij haar klanten in diverse branches. “Maar liefst één op de zes werkenden in ons land krijgt te maken met uitval door burn-out. De andere vijf dus niet, terwijl ze mogelijk een vergelijkbare baan en werkomstandigheden hebben. De oorzaak ligt dan ook niet alleen in de werksituatie. Het antwoord op de vraag waarom iemand opgebrand raakt kan deels in de privésituatie liggen, maar een veel fundamenteler antwoord is te vinden in iemands persoonlijkheid: zijn of haar innerlijke patronen. Hoe eerder mensen deze bij zichzelf (h)erkennen, hoe beter.”, aldus Annemieke Mars.

Na haar heao-opleiding (commerciële economie) heeft Annemieke meerdere hbo-opleidingen gevolgd op het gebied complementaire psychotherapie. Ze heeft verdiepende burn-out opleidingen gevolgd bij myHBMcenter en de Stichting Ortho Health Foundation.

Uitvaartkrachten Academy heeft Annemieke gevraagd om vanuit haar expertise een maatwerktraining over burn-out preventie te ontwikkelen voor uitvaartprofessionals.