ChatGPT voor uitvaartleiders

Onmisbare tool voor uitvaartleiders, sprekers en ritueel begeleiders.

We zoeken allemaal wel eens op het internet teksten en informatie om een uitvaart vorm te geven. Denk daarbij aan

  • gedichten
  • betekenissen van bloemen en kleuren
  • hoe zat het ook al weer met religie en rituelen
  • uitvaartteksten en spreuken
  • passende metaforen

Dat mag, daar is internet voor bedoeld. Een rijke bron van informatie. Maar soms kan je het niet vinden op internet. Niet precies waar jij naar op zoek bent om uit te spreken of te gebruiken bij een uitvaart.

Laat je dan inspireren door ChatGPT.


Wat is ChatGPT?

ChatGPT is een gratis  'chatbot', een computerprogramma of robot waar je gesprekken mee kunt voeren. Microsoft heeft meerdere miljarden geinvesteerd in de maken van dit programma en het werkt. Het programma beantwoordt vragen op een snellere manier dan Google. Het is een programma op basis van AI : Artificial Intelligence. In het Nederlands vertaald is dit Kunstmatige Intelligentie. Een wereldwijde verzameling van data die dagelijks wordt aangevuld door miljarden gebruikers.

ChatGPT geintroduceerd in de uitvaartbranche

Op de nieuwjaarsbijeenkomst 2023 voor de uitvaartbranche presenteerde Uitvaartkrachten docent Dolf Weverink de toepassing van ChatGTP voor uitvaarten. Hij liet zien hoe je basisteksten en gedichten krijgt die met kleine aanpassingen heel persoonlijk en betekenisvol worden en dus  bruikbaar zijn.

Maar het gaat nog verder. We ontdekken ook dat we ChatGPT kunnen inzetten voor het zoeken naar betekenissen van bloemen, kleuren en symbolen, toelichtingen over religie en rituelen. En wat ook heel handig is, teksten met passende metaforen over willekeurige onderwerpen en karakter-eigenschappen van de overledene.

Voor het schrijven en illustreren van uitvaartblogs geeft ChatGPT aan waar je gratis jouw gewenste afbeeldingen kunt vinden.


Kortom

ChatGPT blijkt zo handig en bruikbaar voor uitvaartprofessionals, dat we besloten hebben dit onderdeel op te nemen in de training Hartverwarmend Schrijven en Spreken. Een gouden combinatie: ChatGPT als basis, maar dan wel aangepast met de hartverwarmende manier van schrijven die je leert in deze training. 

Aanmelden of meer info.

Over de schrijver
Branche in beweging Mijn nieuwsgierigheid als organisatieadviseur in de uitvaartbranche brengt veel inzichten: de behoefte aan korte praktische trainingen waar je echt iets mee kan doen bij iedere uitvaart. Dit is de basis van het onderscheidend vermogen in onze competatieve branche. Daarom is er nu de Uitvaartkrachten Academy met PE geaccrediteerde trainingen. We delen kennis en praktijk aan iedereen die professioneel wil groeien. Verdieping, specialisatie of gewoon verder groeien in je vak is een must in onze branche.Ruim 15 jaar werkte ik als onderwijsdeskundige, organisatieadviseur en programmamanager voor incompany opleidingen en trainingen bij een groot opleidingsinstituut. Dagelijks was ik omringd door marketeers, trainers en docenten. We hebben samen de meest prachtige en effectieve trainingen ontwikkeld. Tegenwoordig werk ik als NaVU gediplomeerd uitvaartverzorger in de flexgroep van een onderneming en ik heb zelf een kleine uitvaartonderneming in Culemborg. De uitvaartbranche was voor mij als thuiskomen in mijn eigen leven. Maar vooral ben in verbonden met de Uitvaartkrachten Academy, ook weer als programmamanager en adviseur.
Reactie plaatsen