Nieuwe RU instroomregeling voor ervaren uitvaarverzorgers


SKU biedt in 2023 en 2024 de verkorte RU instroomregeling

Heb je geen NaVU-diploma maar minimaal 2 jaar ervaring en per 12 maanden minimaal 20 uitvaarten verzorgd. Wil jij laten zien dat je voldoende kennis en ervaring hebt in het uitvaartvak? Dan is de nieuwe regeling van SKU interessant voor je.

Titel Register Uitvaartverzorger binnen handbereik. 

Ineens komt de titel Register Uitvaartverzorger binnen handbereik. Niet alleen als je in dienst bent bij een uitvaartonderneming maar juist ook voor alle kleine zelfstandigen, zzp-ers en freelancers binnen de uitvaartbranche.

Dit zijn de voorwaarden voor de instroomregeling

  • Je moet aantonen dat je minimaal 2 jaar werkt in de functie van uitvaartverzorger door: Inschrijving bij KvK als uitvaartondernemer of arbeidsovereenkomst bij een uitvaartondernemer
  • Je moet aantonen dat je minimaal 20 uitvaarten hebt verzorgd per 12 maanden in de afgelopen 2 jaar. Dat kan door het overleggen van een verklaring van de werkgever of door overleggen van facturen (prijzen mag je wegstrepen)
  • Je moet slagen voor de verkorte NaVU kennisborgingstoets. Deze toets zal (volgens NaVU) vooral de ervaring van deelnemers toetsen.

Bron: SKU

Reactie plaatsen