Chatgpt voor de uitvaarbegeleiders

chatgpt


Het onmisbare tool voor uitvaartleiders, sprekers en ritueel begeleiders.

We zoeken allemaal wel eens op het internet teksten en informatie om een uitvaart vorm te geven. Denk daarbij aan

  • gedichten
  • betekenissen van bloemen en kleuren
  • hoe zat het ook al weer met religie en rituelen
  • uitvaartteksten en spreuken
  • passende metaforen

Dat mag, daar is internet voor bedoeld. Een rijke bron van informatie. Maar soms kan je het niet vinden op internet. Niet precies waar jij naar op zoek bent om uit te spreken of te gebruiken bij een uitvaart.

Laat je dan inspireren door ChatGPT.


Wat is ChatGPT?

ChatGPT is een gratis  ‘chatbot’, een computerprogramma of robot waar je gesprekken mee kunt voeren. Microsoft heeft meerdere miljarden geinvesteerd in de maken van dit programma en het werkt. Het programma beantwoordt vragen op een snellere manier dan Google. Het is een programma op basis van AI : Artificial Intelligence. In het Nederlands vertaald is dit Kunstmatige Intelligentie. Een wereldwijde verzameling van data die dagelijks wordt aangevuld door miljarden gebruikers.


ChatGPT geintroduceerd in de uitvaartbranche

Op de nieuwjaarsbijeenkomst 2023 voor de uitvaartbranche presenteerde Uitvaartkrachten docent Dolf Weverink de toepassing van ChatGTP voor uitvaarten. Hij liet zien hoe je basisteksten en gedichten krijgt die met kleine aanpassingen heel persoonlijk en betekenisvol worden en dus  bruikbaar zijn.

Maar het gaat nog verder. We ontdekken ook dat we ChatGTP kunnen inzetten voor het zoeken naar betekenissen van bloemen, kleuren en symbolen, toelichtingen over religie en rituelen. En wat ook heel handig is, teksten met passende metaforen over willekeurige onderwerpen en karakter-eigenschappen van de overledene. 

Voor het schrijven en illustreren van uitvaartblogs geeft ChatGTP aan waar je gratis jouw gewenste afbeeldingen kunt vinden.


Kortom

ChatGPT blijkt zo handig en bruikbaar voor uitvaartprofessionals, dat we besloten hebben dit onderdeel op te nemen in de training Hartverwarmend Schrijven en Spreken. Een gouden combinatie: ChatGPT als basis, maar dan wel aangepast met de hartverwarmende manier van schrijven die je leert in deze training. 


Aanmelden of meer info.