Hoe schrijf je dat? Twijfel jij?


Hoe schrijf je dat? Twijfel jij wel eens?

Is het “wij nodigen u uit” of “u wordt uitgenodigd”. Is het “er van uitgaan” of “ervan uitgaan”?
In de uitvaartbranche kunnen we ons geen taalfouten permitteren. Om nog maar te zwijgen over de taalvergissingen die je tegenkomt in rouwadvertenties. Ook al beheers je de Nederlandse taal nog zo goed, soms kun je twijfelen (of kan? je twijfelen) hoe iets in correct Nederlands wordt geschreven. En wat dacht dat je van de balans tussen aktieve en passieve taal, Ach … we weten het wel, maar soms ook even niet.

Natuurlijk is alles terug te vinden op internet. Maar een boek met overzichten en als naslagwerk bij de hand is heel praktisch. Goed naslagwerk, vol met tips die je eigenlijk wel weet maar snel vergeet. Onmisbaar voor iedereen die teksten typt in brochures, brieven, mails, op kaarten en op het web. Correcte taal is onmisbaar in je bedrijfsvoering. Daarom zet Uitvaartkrachten.nl deze leestip ook onder bedrijfsondersteuning voor iedere ondernemer in de uitvaart.

Meer info

Het papier is geduldig, de lezer niet. Daarom is het zaak dat je je boodschap zo helder en aantrekkelijk mogelijk op papier zet, zodat je de aandacht van je lezers beter vasthoudt en ze in één keer begrijpen wat je wilt zeggen. Met de tips en trucs in ‘Hoe schrijf je dat?’ leer je hoe je meer vaart in je teksten brengt, hoe je de begrijpelijkheid vergroot en hoe je het kort en bondig houdt. Het boek besteedt ook aandacht aan fouten en twijfelgevallen in zinsbouw, woordkeus én de nieuwe (groene) spelling. Fouten en twijfelgevallen Denk daarbij aan zaken als ‘kromme zinnen’, een aantal is/zijn, u of uw, een aantal chronische taalziektes als de haar-ziekte, wat-ziekte, het hun-hebbensyndroom, het groter-als-jouvirus en de Engelse losschrijfziekte. Vanzelfsprekend komen ook de d’s en t’s in werkwoorden (ook Engelse) aan de orde, net als die lastige tussen-n (pannekoek of pannenkoek), punten, komma’s, haakjes, streepjes en andere schijnbaar onbelangrijke leestekens. Uitgebreid trefwoordenregister Om snel antwoord op je vragen te vinden, bevat dit boek een uitgebreid trefwoordenregister. Op de betreffende pagina’s vind je die trefwoorden in de marge of in een kop. Dat zoekt snel en gemakkelijk terug.

Reactie plaatsen